Body-body - 'er tegenaan staan' - 1

Frontstep/ wrestling suplex - Eteri Liparteliani (GEO)
Check de frontstep/ wrestling suplex van Eteri Liparteliani (GEO) in de finale van de WK u21 in 2019! Steeds meer vrouwen adapteren de ze stijl.
Ura nage - Yago Abuladze (RUS)
Naohisa Takato (JPN) - uchi mata (frontaal instappen)/ utsuri goshi
Ura nage - Tagir Khaibulaev (RUS)
Ura nage - Charles Chibana (BRA)
Ura nage - Shalva Kardava (GEO)

Avtandil Tchrikishvili (GEO)

Avtandil Tchrikishvili (GEO) is een perfect voorbbeeld van een 'body to body'-judoka. Tchrikishvili werd in 2014 wereldkampioen en Europees kampioen. De Georgieër draait net zo makkelijk R-om als L-om! Hij maakt ura nage aan beide kanten, stapt van voren in met uchi mata en heeft aan beide kanten een goede heupactie. Check zijn highlights en twee filmpjes van ura nage hieronder!

Georgii Zantaraia (UKR) - uchi mata (frontaal instappen)
Georgii Zantaraia (UKR) met een uchi mata (frontaal instappen) tegen Mohamed Abdelmawgoud (EGY) op de WK Chelyabinsk 2014.
Utsuri goshi - Mirali Sharipov (UZB)
Utsuri goshi van Mirali Sharipov (UZB) tegen Alexis Morin-Martin (CAN) op de GP Astana 2014!
'Georgian style' tsuri goshi - Georgii Zantaraia (UKR)
'Georgian style' tsuri goshi van Georgii Zantaraia (UKR) tegen Naohisa Takato (JPN) op GP Qingdao 2011!
Naohisa Takato (JPN) - uchi mata (Zantaraia-style frontaal instappen)
Naohisa Takato (JPN) in de finale van de GP Budapest 2014 tegen Amiran Papinashvili (GEO) met een schitterende uchi mata (Zantaraia-style frontaal instappen)!
Ura nage
Compilatie ura nage!

Beslan Mudranov

Januari 2013 ben in ik in Oostenrijk geweest voor een internationaal trainingskamp. Veel Europese toppers waren aanwezig, één van hen was Beslan Mudranov (-60 kg.) uit Rusland. Hij mocht niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen, omdat landgenoot Arsen Galstyan de voorkeur kreeg. Galstyan werd Olympisch kampioen.. Hoewel Mudranov Galstyan boven zich moet dulden heeft hij zelf ook een behoorlijke staat van dienst. In 2012 werd hij Europees kampioen in Chelyabinsk. Check de highlights van de GP Abu Dhabi 2012 voor 3 fantastische ura nage's van Mudranov (vanaf 9.06).

Highlights GP Abu Dhabi 2012

Doorsturen Henk Grol (NED)

Op de Olympische Spelen in Londen won Kenamju-judoka Henk Grol van de Tsjech Lukas Krpalek. Hij scoorde ippon met een variant van uchi mata. In het begin van de wedstrijd scoorde hij waza ari met een doorstuuractie die ook toegestaan is in de nieuwe regelgeving.

Check de onderstaande link voor de beelden:

http://nos.nl/os2012/video/401907-os-2012-grol-gaat-voor-brons.html