Visie

Waarom een blog

De JBN heeft als doelstelling internationale medailles behalen op de Olympische Spelen/ WK en EK. Deze weg naar succes is lang en gaat gepaard met vallen en opstaan! Belangrijke items zijn passie, motivatie en bewustwording.

De doelstelling van deze website is de intrinsieke motivatie en creativiteit van sporters en coaches te triggeren! Op www.judoblogjts-nh.nl worden wedstrijdbeelden/ trainingsbeelden/ artikelen en documentaires van judo en andere sporten ge-upload! Daarnaast is er de mogelijkheid beelden te bekijken van diverse technische thema's (video's van topjudoka's met hun specialiteiten), zowel tachi waza als ne waza.

John van der Meer.

Evolutie van het judo

Judo 2018 is continue actie! De IJF-referee commission heeft allerlei regels bedacht om het judo attractiever te maken. Je krijgt een straf voor een halve minuut niet aanvallen/ een schijnaanval/ voorover gebogen staan etc. Tevens zijn de 'benenpakkers' verboden! Een topjudoka moet in 2018 conditioneel top zijn/ explosief zijn/ fysiek sterk zijn en mentaal de nodige skills bezitten! Technisch gezien dien je scorend vermogen te hebben in alle richtingen/ hoge en lage technieken te beheersen/ op afstand en 'body to body' te kunnen judoën en in ne waza een snelle score te hebben! Op tactisch niveau wordt het lezen van de wedstrijd/ een hoge handelingssnelheid en het kiezen van het juiste strijdplan van je gevraagd! 

Check hieronder de verschillen in het judo in de loop der jaren:
1964 Anton Geesink (NED)
1981 Neil Adams (GBR) - Jiro Kase (JPN)
2001 Vitaly Makarov (RUS) - Yusuke Kanamaru (JPN)
2004 David Margoshvili (GEO) - Larbi Benboudaoud (FRA)
2014 Masashi Ebinuma (JPN) - Georgii Zantaraia (UKR)
2015 Compilatie WK u18 Sarajevo
2018 Highlights IJF World Tour

2018 - highlights IJF World Tour
2015 - Compilatie WK u18 Sarajevo
Check het filmpje van de WK u18 in Sarajevo! Het judo heeft zich in de jaren positief ontwikkeld, ook de cadetten zijn van wereldklasse! Hoe word je de beste versie van jezelf? Hoe haal je het maximale uit je potentie? En welke la van je skillbox trek je open om je tegenstander te verslaan?
2014 - Masashi Ebinuma (JPN) - Georgii Zantaraia (UKR)
2004 - David Margoshvili (GEO) - Larbi Benboudaoud (FRA)
2001 - Vitaly Makarov (RUS) - Yusuke Kanamaru (JPN)
1981 - Neil Adams (GBR) - Jiro Kase (JPN)
1964 - Anton Geesink (NED)