Inoue/ Nomura/ Canto/ Riner/ Huizinga/ Jeon

Kosei Inoue (JPN)

Kosei Inoue (JPN) is ook iemand die niet mag ontbreken in deze serie! Inoue werd Olympisch kampioen in 2000 en wereldkampioen in 1999/ 2001 en 2003. Hij stond bekend om zijn fantastische uchi mata. Check zijn highlights en een instructievideo hieronder!

Highlights Kosei Inoue (JPN)
Instructievideo uchi mata Kosei Inoue (JPN)

Tadahiro Nomura (JPN)

Iemand die absoluut thuishoort in de categorie 'all time heroes' is 3-voudig Olympisch kampioen (1996/ 2000/ 2004) en wereldkampioen (1997) Tadahiro Nomura (JPN). Superexplosief en erg veelzijdig qua scorend vermogen! Check zijn highlights van wedstrijden/ trainingen/ hardheid en focus in het filmpje hieronder!

Highlights Tadahiro Nomura (JPN)

Flavio Canto (BRA)

Met één bronzen medaille op de Olympische Spelen is Flavio Canto (BRA) niet iemand die er qua resultaat bovenuit steekt. Toch is Canto voor mij een inspirerende judoka. Het ne waza van Canto is fantastisch! Check zijn highlights hieronder!

Flavio Canto (BRA) - highlights 1
Flavio Canto (BRA) - highlights 2

Teddy Riner (FRA)

Normaal gesproken worden in deze rubriek alleen beelden van 'legends' van weleer ge-upload. De Fransman Teddy Riner is voor mij echter een uitzondering! Hij is op zijn 24e al een van de meest succesvolste judoka's all time! Hij behaalde tot dusver goud en brons op de OS/ 6 wereldtitels en 3 Europese titels! Van 2009 t/m 2013 heeft hij slechts één nederlaag geleden, een dubieuze 2-1 nederlaag op vlaggetjes tegen de Japanner Kamikawa op de WK in Tokio 2010..

Riner kenmerkt zich ook door zijn atletische vermogen en motorische vaardigheden. Hij heeft een dominate grip, kan mensen wegpunteren en heeft een goede overgang in ne waza. Check zijn highlights hieronder!

Highlights Teddy Riner (FRA) - 1
Highlights Teddy Riner (FRA) - 2

Mark Huizinga (NED)

Mark Huizinga is met drie Olympische medailles (brons in 1996/ goud in 2000/ brons in 2004) de succesvolste Nederlandse judoka op de OS! Huizinga behaalde daarnaast vijf Europese titels en brons op de WK. Wat hem kenmerkt is de diversiteit in zijn werptechnieken en zijn uitmuntende ne waza. Check onderstaand zijn highlights!

Mark Huizinga (NED) - impressie loopbaan
Mark Huizinga (NED) - OS Sydney 2000
Highlights Mark Huizinga (NED)

Ki-Young Jeon (KOR)

Bijna gelijktijdig met Toshihiko Koga maakte Ki-Young Jeon furore. Jeon werd Olympisch kampioen in 1996 en behaalde 3 wereldtitels. Net als Koga was zijn aanvallend judo kenmerkend voor hem. Hij scoorde met lage worpen, hoge worpen, naar voren en naar achteren! Ook van hem bracht Fighting Films een instructie-DVD op de markt, erg interessant! Check onderstaand zijn highlights!

Ki-Young Jeon - Highlights
Ki-Young Jeon - instructie DVD