Choi/ Yoshida/ Bosch/ Iliadis

Min Ho Choi (KOR)

In 2012 is Min Ho Choi gestopt met topjudo, hij werd direct opgenomen in de coaching staff van het Koreaanse judoteam. Choi werd Olympisch kampioen in 2008 en wereldkampioen in 2003! Daarnaast behaalde hij op beide toernooien ook een bronzen medaille.

Choi staat bekend om zijn explosiviteit, razendsnel zat hij onder het zwaartepunt van zijn tegenstanders met een schouderworp. Hij was ook een van de ontwikkelaars van de 'Koreaanse' morote seoi nage, hierdoor wordt deze techniek vaak de 'Choi' of de 'Choi-draaier' genoemd!

Check onderstaand zijn highlights/ een compilatie van de Koreaanse msn en een instructiefilmpje van de Koreaanse msn! Check zijn resultaten hier: http://www.judoinside.com/judoka/view/6221/judo-career!

Highlights Min Ho Choi (KOR)
Min Ho Choi (KOR) - Olympisch Spelen 2008
Compilatie Koreaanse morote seoi nage
Instructievideo Koreaanse MSN - Min Hoi Choi (KOR)

Hidehiko Yoshida (JPN)

Hidehiko Yoshida is voor mij ook altijd een inspiratiebron geweest. Hoe vaak heb ik wel niet de videobanden bekeken van de OS Barcelona 1992 of van de WK Birmingham 1999? Beide evenementen werden gewonnen door Yoshida, tevens is hij tweevoudig Aziatisch kampioen. Kenmerkend voor Yoshida was zijn stijlvolle uchi mata. 

Hidehiko Yoshida (JPN) - Olympische spelen Barcelona 1992
Hidehiko Yoshida (JPN) - Japanse kampioenschappen
Instructievideo Hidehiko Yoshida (JPN) - uchi mata
Documentaire Hidehiko Yoshida (JPN) 1/3
Documentaire Hidehiko Yoshida (JPN) 2/3
Documentaire Hidehiko Yoshida (JPN) 3/3

Edith Bosch (NED)

Edith Bosch hoort zeker in de categorie 'All time heroes'! Bosch is drievoudig medaillewinnaar op de OS/ wereldkampioen en Europees kampioen! 

Voor mij is Bosch ook een toonbeeld qua hardheid en 100% inzet tijdens de trainingen! Hoe graag wil je beter worden? Hoe graag wil je winnen?

Check de documentaire voorafgaand aan de Olympische Spelen van 2012 (http://nos.nl/os2012/artikel/394273-op-weg-naar-os-judoka-bosch.html), een interview met Herman Debrot en wedstrijdbeelden!

Edith Bosch - interview Herman Debrot
Watanabe (JPN) - Bosch (NED)
Bosch (NED) - Hwang (KOR)
Bosch (NED) - Purevjargal (MGL)

Ilias Iliadis - Jongste mannelijke OS-winnaar in de historie!

In de categorie 'All time heroes' mag Ilias Iliadis (Jarji Zviadauri) niet ontbreken! De Georgiër die uitkomt voor Griekenland was met 17.769 de jongste mannelijke Olympisch kampioen in de historie. Inmiddels heeft hij alles gewonnen wat je maar kunt winnen, desondanks bevindt hij nog steeds op topniveau. Ik ben van mening dat dit door het plezier in het judo komt. Hij houdt ervan om mensen te gooien!

Check I must win/ I am Ilias Iliadis en Greek throwing machine hieronder!

Ilias Iliadis - I must win
I am Ilias Iliadis
Ilias Iliadis - Greek throwing machine