Player of the Month

November 2019: Amandine Buchard (FRA)

'Player of the Month' november is Amandine Buchard (FRA). De nummer 1 van de wereldranglijst won in de GS Osaka (JPN). Ze was de de enige niet Japanse winnares bij het damestoernooi. In Osake versloeg ze achtereenvolgens de Olypisch kampioene -48 kg. van 2012 Menezes (BRA)/ Park (KOR)/ Maeda (JPN) en de regerend wereldkampioene Abe (JPN).

De temperamentvolle Buchard staat bekend om haar onverzettelijkheid en vechtlust. Haar kata guruma is levensgevaarlijk! Verder scoort ze veel in tachi waza met de ashi barai/ ippon seoi nage en morote seoi nage (basis en KOR). In ne waza scoort ze vaak met een variant van de Peruvian Necktie.

Check hieronder een aantal beelden van haar en check haar factfile hier:
https://judoinside.com/judoka/67320/Amandine_Buchard/judo-career 

Highlights GS Osaka (JPN)
Peruvian necktie Amandine Buchard (FRA) - 1
Peruvian necktie Amandine Buchard (FRA) - 2
Highlights Amandine Buchard (FRA)

Oktober 2019: Manuel Lombardo (ITA)

'Player of the Month' oktober is Manuel Lombardo (ITA). De wereldkampioen junioren van 2018 won de GS in Abu Dhabi (UAE) waar hij Albashi (KSA)/ Tsai (TPE)/ Ganbold (MGL)/ An (KOR) en Safarov ((AZE) versloeg.

De jonge Italiaan staat inmiddels 6e op de wereldranglijst. Hij is allround en staat bekend om zijn judogevoel. Hij scoort R-om/ L-om/ hoog/ laag/ naar voren/ naar achteren/ body to body en vanuit ruimte. Tevens is hij fysiek goed (kracht en UHV) en mentaal sterk.

Check hieronder een aantal beelden van hem en check zijn factfile hier:
https://judoinside.com/judoka/72766/Manuel_Lombardo/judo-career

Interview GS Abu Dhabi (UAE)
Lombardo (ITA) - Abe (JPN)
Lombardo lijkt op de WK 2019 brons te winnen door Abe werpen met yoko guruma. De scheidsrechter gaf ippon. De scheidsrechter werd door de IJF scheidsrechterscommissie overruled, de score werd weggehaald. Abe won vervolgens de wedstrijd.
Manuel Lombardo (ITA) - highlights 1
Manuel Lombardo (ITA) - highlights 2

September 2019: Yago Abuladze (RUS)

'Player of the Month' september is Yago Abuladze (RUS). De relatief onbekende Georgische Rus won de GP in Tashkent (UZB) waar hij Issa Sani (CHA)/ Valizada (AZE)/ Yang (TPE)/ Urozboev (UZB) en Koga (JPN) versloeg.

De regerend Europees kampioen u23 staat bekend om zijn 'akward'-judostijl. Hij scoort vanuit een R en L gadauli, is goed in 'body to body' en maakt in NW de Liparteliani-rol R en L.

Check hieronder een aantal beelden van hem en check zijn factfile hier:
https://judoinside.com/judoka/44999/Yago_Abuladze/judo-career.

R en L gadauli - Yago Abuladze (RUS)
Body to body - Yago Abuladze (RUS)
R Liparteliani-rol Yago Abuladze (RUS)
L Liparteliani-rol Yago Abuladze (RUS)

Augustus 2019: Shohei Ono (JPN)

'Player of the Month' augustus is Shohei Ono (JPN). Ono werd met overmacht wereldkampioen in Tokyo. de Olympisch kampioen van 2016 versloeg Ungvari (HUN)/ Eyal Slman (JOR)/ Shavdatuashvili (GEO)/ Ciloglu (TUR)/ Iartcev (RUS) en Orujov (AZE).


Ono staat bekend om zjn klassieke Japanse stijl. Rechtopstaand judo met een fantastische o soto gari en uchi mata. Daarnaast maakt hij sode tsuri komi goshi, yoko tomoe/is hij niet kwetsbaar in het 'body-body' en scoort hij in NW.

Check hieronder een aantal beelden van hem en check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/view/68054/judo-results.

 

33 ippons Shohei Ono (JPN)
Shohei Ono (JPN) - highlights WK 2019
Shohei Ono (JPN) - highlights 2016-2019
Shohei Ono (JPN) - highlights - 1
Shohei Ono (JPN) - highlights - 2
Documentaire Spirit of Athlete - Shohei Ono (JPN)