Player of the month - 2

Augustus 2015: Teddy Riner (FRA)

'Player of the month' augustus is Teddy Riner. De 26-jarige Riner werd in Astana (KAZ) voor voor de achtste keer wereldkampioen. Een wereldrecord! Nog nooit was iemand vaker beste van de wereld. Wen Tong (CHN) en Ryoko Tamura (JPN) werden beide 7 keer eerste en één keer derde op de WK. Naoya Ogawa (JPN) is na Riner de meest succesvolle mannelijke judoka op de WK met 4 keer goud een drie keer brons.

Naast de WK-medailles behaald Riner eveneens goud en brons op de Olympische Spelen en vier gouden medailles op de EK!

Check onderstaand de highlights en een documentaire van Riner. Check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/32265/Teddy_Riner!

Highlights Teddy Riner (FRA) - 1
Highlights Teddy Riner (FRA) - 2
Highlights Teddy Riner (FRA) - 3
Documentaire Teddy Riner (FRA)

Juli 2015: Chang-Rim An (KOR)

'Player of the month' juli is Chang-Rim An (KOR). An werd kampioen op de Universiade in Gwangju (KOR). Hij versloeg hij Gabriel Perez (VEN)/ Kamoliddin Rasulov (UZB)/ Andre Seppa (EST)/ Yuji Yamamoto (JPN) en Dmytro Kanivets (UKR).

Ook werd An in mei kampioen op de Asian Championships in Kuwait. De wereldkampioen junioren 2014 in Fort Lauderdale (USA) kenmerkt zich door zijn typische Zuid Koreaanse stijl van judo met veel lage explosieve worpen! Check hieronder een filmpje met zijn highlights! 

Check de factfile van An hier: http://www.judoinside.com/judoka/92236!

Highlights Chang-Rim An (KOR) - 1
Highlights Chang-Rim An (KOR) - 2

Juni 2015: Kim Polling (NED)

'Player of the month' juni is Kim Polling! Polling werd in Baku (AZE) kampioen op de eerste European Games. Dit kampioenschap betekende eveneens haar derde opeenvolgende Europese titel! Eind april won ze ook al overtuigend de Masters in Rabat (MAR). 

Polling haar stijl is uniek in het vrouwenjudo! Ze heeft ontzettend veel gevoel in haar romp. Een specialiteit van haar is ura nage. Vaak maakt ze deze worp met haar rechter arm op de rug (zoals tegen Lucie Decosse in het onderstaande filmpje), maar op de EG gooide ze Diedrich met een ura nage over de andere kant! Ze combineert ura nage met utsuri goshi (onderstaand de finale van de EK 2014 tegen Laura Vargas Koch).

Check de factfile van Polling hier: http://www.judoinside.com/judoka/view/34188/judo-career!

Kim Polling (NED) - Laura Vargas Koch (GER)
Kim Polling gooit Laura Vargas Koch met een schitterende utsuri goshi in de finale EK 2014!
Lucie Decosse (FRA) - Kim Polling (NED)
Kim Polling gooit Lucie Decosse met een schitterende ura nage op het Tournoi de Paris 2013!

Mei 2015: Denis Iartsev (RUS)

'Player of the month' mei is Denis Iartsev (RUS)! Iartsev won de IJF-masters in Rabat. Hij staat bekend om zijn perfecte timing van ashi waza en ne waza. Is hij de nieuwe nummer 1 van Rusland in de -73? Check zijn factfile hier: 
http://www.judoinside.com/judoka/view/42985/judo-career!

Compilatie Denis Iartsev (RUS)

April 2015: Tiago Camilo (BRA)

'Player of the month' april is Tiago Camilo (BRA)! Camilo werd op Pan-American champion op 24 april. Ondanks het feit dat Camilo dit jaar 33 wordt presteert hij nog steeds op topniveau. In de finale versloeg hij de regerend wereldkampioen Ashley Gonzalez uit Cuba.

Opmerkelijk aan de carrière van Camilo is dat hij de World Youth Games in Moskou won -66 kg./ zilver won op de Olympische Spelen van 2000 in Sidney -73 kg./ wereldkampioen werd in Rio de Janeiro en brons behaalde op de Olympische Spelen van Bejing 2008 -81 kg en nu successen behaald -90 kg.

Camilo heeft een schitterende techniek! Hij scoort veel met tai o toshi/ morote seoi nage en uchi mata. Daarnaast is zijn ashi waza goed en kan hij scoren op de andere kant met o.a. een kata guruma. Check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/view/673/judo-career!

Tiago Camilo (BRA) highlights - 1
Tiago Camilo (BRA) highlights - 2
Tiago Camilo (BRA) - koshi guruma
Tiago Camilo (BRA) - uchi mata

Maart 2015: Rishod Sobirov (UZB)

'Player of the month' maart is Rishod Sobirov (UZB)! Na de Olympische Spelen van 2012 stapte Sobirov over van -60 kg. naar -66 kg. Tot 60 kg. behaalde hij twee wereldtitels en twee bronzen medailles op de Olympische Spelen.

Tot 66 kg. brak hij nog niet echt door, hij won alleen goud op de thuis-GP in Tashkent (UZB). Afgelopen weekend kwam daar verandering in, Sobirov won de GP in Samsun (TUR). Hij versloeg in de finale Tumurkhuleg Davaadorj (MGL).
Sobirov is een echte allrouder en zoekt altijd naar het punt! Hij kan body-body/ op afstand/ hoog/ laag/ naar voren/ naar achteren en is goed in NW! Bekijk onderstaand een aantal filmpjes met zijn highlights en check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/40881!

Highlights Rishod Sobirov (UZB) - 1
Highlights Rishod Sobirov (UZB) - 2
Highlights Rishod Sobirov (UZB) - 3