Player of the month - 3

Januari 2016: Asley Gonzalez (CUB)

In januari domineerde Asley Gonzalez (CUB), met behulp van de aanmoedegingen van het fanatieke thuispubliek, de GP van Havanna. Hij won de finale van youngster Krisztian Toth (HUN). De voormalig wereldkampioen staat bekend om zijn explosiviteit en zijn goede kumi kata. Check zijn beelden voor een aantal fantastische morote seoi nage's, tai otoshi's en het makkelijk wegzetten van de mouw. 

Check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/46200/Asley_Gonzalez

Ashley Gonzalez (CUB) - highlights - 1
Ashley Gonzalez (CUB) - highlights - 2
Ashley Gonzalez (CUB) - tai o toshi - 1
Ashley Gonzalez (CUB) - tai o toshi - 2

December 2015: Hiroyuki Akimoto (JPN)

In Japan is de strijd om een ticket voor Rio in de -73 kg. enorm spannend! Soichi Hashimoto (JPN) won vorige maand de GP Qingdao en Shohei Ono versloeg op de WK Riki Nakaya in de finale van de WK in Astana (KAZ). Er is echter nog een vierde topper die dit jaar weer 'on fire' is, Hiroyuki Akimoto. De wereldkampioen van 2010 won dit jaar de GS in Parijs en in december de GS in Tokyo! Saillant detail in Tokyo is dat hij de enige Japanner in de top-7 was. Akimoto staat bekend om zijn snelle morote seoi nage en zijn fantastische ne waza. Check onderstaand zijn highlights en check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/32243/Hiroyuki_Akimoto/judo-career!

Highlights - Hiroyuki Akimoto (JPN) - 1
Highlights - Hiroyuki Akimoto (JPN) - 2

November 2015: Soichi Hashimoto (JPN)

Relatief onbekend, maar absoluut van wereldklasse Soichi Hashimoto (JPN). Hashimoto won in november de Grand Prix in Qingdao (CHN), in de finale versloeg hij Rustam Orujov (AZE) met een schitterende seoi otoshi. Ondanks dat Hashimoto in de schaduw staat van de (voormalige) wereldkampioenen Ono, Nakaya en Akimoto werd hij dit jaar eveneens All Japan champion! Ono en Nakaya eindigden op de derde plaats. Check onderstaand zijn partij tegen Rustam Orujov in Qingdao en check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/66617/Soichi_Hashimoto!

Soichi Hashimoto (JPN) - highlights 1
Soichi Hashimoto (JPN) - highlights 2

Oktober 2015: Ba-Ul An (KOR)

'Player of the month' oktober is Ba-Ul An (KOR). De wereldkampioen van 2015 in Astana werd kampioen op de sterk bezette Grand Slam in Abu Dhabi. An werd op het podium vergezeld door Olympisch kampioen 2012 Arsen Galstyan (RUS), wereldkampioen 2009 Georgii Zantaraia (UKR) en wereldkampioen 2010/2011 Rishod Sobirov (UZB).

An werd in 2013 wereldkampioen junioren in Ljubljana (SLO) en won in 2015 de Universiade in Gwangju (KOR). Check zijn highlights en zijn factfile hieronder! http://www.judoinside.com/judoka/58513/Ba_Ul_An/judo-career

Ba-Ul An (KOR) - highlights 1
Ba-Ul An (KOR) - highlights 2

September 2015: Beka Gviniashvili (GEO)

'Player of the month' september is Beka Gviniashvili (GEO). Gviniashvili is één van de 'upcoming stars' in het topjudo. Hij werd in Oberwart (AUT) voor de derde keer op rij Europees kampioen bij de junioren.

Gviniashvili is één van de meest succesvolle judoka's ooit in de jeugd. Hij werd bij de cadetten wereldkampioen en Europees kampioen geworden. Tevens heeft hij de EYOF in Trabzon (TUR) gewonnen. Bij de junioren behaalde hij een wereldtitel en twee bronzen medailles op de WK. Op de EK u21 werd hij drie keer kampioen en één keer tweede.

Check onderstaand zijn highlights en zijn factfile: http://www.judoinside.com/judoka/75560/Beka_Gviniashvili/judo-career.

Beka Gviniashvili (GEO) - highlights 1
Wat 'oldschool'-beelden.. Met een paar heerlijke tillers/ Khabarelli's en heupacties!
Beka Gviniashvili (GEO) - highlights 2
Beka Gviniashvili (GEO) - highlights 3
Beka Gviniashvili (GEO) - Khabarelli