Gonzalez/ Bischof/ Okano

Driulis Gonzalez (CUB)

Driulis Gonzalez uit Cuba mag niet ontbreken in de 'Wall of fame'! De Cubaanse won alle titels die er te winnen zijn.

Ze is niet iemand die qua techniek heel bijzonder is, ze is één van de meest succesvolle judoka's aller tijden geworden door haar enorme vechtlust. Het Cubaanse damesteam onder leiding van Ronaldo Veitia stond in de jaren '90 en de beginjaren van deze eeuw bekend om hun strijd en doorzettingsvermogen. Morote gari, andere potengraaiers, lage schouderworpen en lage sode's waren het trademark van de Cubaanse vrouwen. Soms leken het ordinaire straatvechters, die door het winnen van titels een betere toekomst tegemoed gingen in het communisme. Maar wat je drijfveer ook is, topsport begint met dedication en spirit!  

Ik kocht in de jaren '90 mijn eerste videobanden van Fighting Films met beelden van de grote toernooien. Toendertijd spoelde ik het 'schijtjudo' van o.a. Gonzalez maar al te graag door om beelden van o.a. Koga en Jeon te bekijken. Als coach kan ik echter met terugwerkende kracht genieten van de enorme drive van de Cubaanse vrouwen. Absoluut de verdienste van Veitia, die warriors heeft gecreëerd!

Gonzalez won 4 medailles op de Olymische Spelen. Goud in 1996, zilver in 2000 en brons in 1992 en 2004. In 2008 werd ze vijfde in Beijing (CHN). Ze stond meer dan 15 jaar aan de wereldtop, er zit maar liefst twaalf jaar tussen haar eerste en haar laatste wereldtitel! In totaal behaalde ze 7 WK-medailles (3x keer wereldkampioen/ 2x keer zilver en 2x brons). Tevens werd ze elf keer Panamerican champion. Check haar factfile hier:  http://www.judoinside.com/judoka/969/Driulis_Gonzalez/judo-career en haar video's hieronder!

Driulis Gonzalez (CUB) - Sun Yong Jung (KOR)
Finale Olympische Spelen 1996 Atlanta (USA)
Driulis Gonzalez (CUB) - Sun Yong Jung (KOR)
Finale WK 1995 Chiba (JPN)
Driulis Gonzalez (CUB) - morote gari
Driulis Gonzalez (CUB) - rondloopwurging

Ole Bischof (GER)

Een sporter die zeker in the wall of fame thuishoort is Ole Bischof. Bischof werd Olympisch kampioen in 2008 en won zilver op de OS in Londen 2012. Hij werd derde op de WK in Rotterdam. Daarnaast won hij goud, zilver en brons op de EK.

Bischof stond bekend om zijn fantastische ne waza. Hij scoorde veel vanaf de rug met zijn voeten aan de binnenkant. Onderstaand een filmpje met zijn highlights!

Check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/211/Ole_Bischof/judo-career

Ole Bischof (GER)

Isao Okano (JPN)

Isao Okano was één van de eerste Japanse Olympisch kampioenen. Hij werd in Tokyo 1964 kampioen tot 80 kg. Een jaar later werd hij ook wereldkampioen. Ook werd hij All Japan Champion alle categorieën in 1967 en 1969. Check zijn factfile hier: http://www.judoinside.com/judoka/5455/Isao_Okano/judo-results!

Isao Okano (JPN) - Highlights
Isao Okano (JPN) - okuri eri jime
Isao Okano (JPN) - Judo motivation
Isao Okano (JPN) - Passion for judo